Italiaanse vlag

Voorjaar (april?) 2024

Reis naar Rome vol voetbal én cultuur

Ben jij gek op de Italiaanse cultuur en geschiedenis, maar zoek je op vakantie ook altijd het plaatselijke Serie A-stadion op? Of ga je op voetbalreis ook even naar het museum?

LET OP: DE EXACTE DATA ZIJN NOG NIET BEKEND. 

Italië is, behalve een fantastisch vakantieland, natuurlijk ook een geweldig voetballand. Met fascinerende derbys tussen bijvoorbeeld Inter en Milan en Roma en Lazio, maar ook heetgebakerde potjes in het Diego Armando Maradona-stadion van Napels of het karakteristieke Luigi Ferraris in Genua. Ben jij een fervent voetballiefhebber én dol op de Italiaanse keuken, de roemruchte geschiedenis en de wereldberoemde kunst van het land? Dan is dit misschien wel jouw perfecte weekend weg! Ga jij mee met Lo Stadio en Flow Learning Academy?

Voordelen op een rij:

Unieke voetbalreis
Perfecte mix van cultuur en voetbal
Lekker eten, veel zien en beleven
Belachelijk veel info over Rome

Wat gaan we doen?
Deze unieke ‘Viaggio di calcio e cultura’ (Voetbal- en cultuurreis) combineert het beste van alles. We vliegen op vrijdag naar Rome, waar we na aankomst een korte tour maken langs de highlights van de stad. Uiteraard sluiten we dat af met heerlijk eten in een van de karakteristieke ristoranti die de stad rijk is. Op zaterdag of zondag, afhankelijk van het speelschema van de Serie A, bezoeken we Stadio Olimpico, het iconische stadion van de stad dat wordt gedeeld door AS Roma en Lazio Roma. Zoals je weet, speelt elke ploeg om de week thuis en in dit weekend is dat AS Roma. We gaan naar een thuiswedstrijd van AS Roma! De andere weekenddag vullen we met cultuur: we bezoeken de historische binnenstad met een echte Romeinse gids en gaan op zoek naar de sporen van  bijvoorbeeld il vero re di Roma: Francesco Totti en nog veel meer. De andere avond van het weekend, als we niet naar het stadion gaan, vullen we met voetbal kijken in een van de vele pubs die Rome rijk is.

De reis in het kort

 • De reis staat gepland voor april 2023;
 • De exacte data zijn nog niet bekend, maar we vertrekken op vrijdag en keren terug op maandag;
 • Inclusief een unieke stadstour en veel achtergrondinformatie;
 • De perfecte combinatie van cultuur en calcio;
 • Bezoek aan Stadio Olimpico voor  een thuiswedstrijd van AS Roma;
 • Intensieve begeleiding van het team van Lo Stadio (Wesley en Willem) en Flow Learning Academy (Boudewijn)

Wil je graag meer weten en een uitgebreid programmaoverzicht ontvangen? Stuur dan even een mail naar boudewijn@flowlearningacademy.nl, dan sturen we dat vrijblijvend toe.

De kosten
De kosten voor deze unieke voetbalreis bedragen € 850. In deze kosten is het volgende inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Italië en vice versa
 • Verblijf in een hotel in het centrum van Rome obv logies en ontbijt
 • Ticket voor de wedstrijd (AS Roma-??)
 • Unieke stadstour*
 • Begeleiding, assistentie en belachelijk veel informatie van Wesley (@WesleyVictorMak), Willem (@WillemHaak) en Boudewijn (@boudog)

Niet inbegrepen in dit bedrag:

 • Kosten voor lunch, diner en drankjes
 • Eventueel vervoer binnen Rome
 • Transfer van luchthaven naar hotel en vice versa
 • City tax (ca. € 3,50 pppd)

Zorg zelf voor een reis- en annuleringsverzekering!

* Programma onder voorbehoud

Over ons

Lo Stadio is een podcast door Wesley Victor Mak en Willem Haak, twee experts van het Italiaanse voetbal. Zij bespreken wekelijks de voorafgaande speelronde in de Serie A en al het overige Italiaanse voetbal, zoals het nationale team en uiteraard de transferperikelen. Zowel Wesley als Willem spreekt Italiaans. Ze bezoeken regelmatig wedstrijden in Italië en zijn zeer goed op de hoogte van het Italiaanse voetbal. Ze worden ook regelmatig gevraagd in Nederlandse en buitenlandse media voor het duiden van het Italiaanse voetbal en Nederlandse teams wanneer die tegen Italiaanse ploegen uitkomen. In hun vrije tijd zijn ze fan van Juventus (Wesley) en Inter (Willem).

Boudewijn Goossens werkt als sr. projectmanager taaltrainingen en -reizen bij Flow Learning Academy. Hij rondde een academische opleiding Italiaanse Taal en Letterkunde af aan de Universiteit Utrecht en begeleidt meerdere malen per jaar een groep enthousiaste italofielen voor taal- en cultuurreizen naar Italië. Tijdens die reizen wordt de Italiaanse taal (bij)geleerd, maar ook dieper ingegaan op de rijke Italiaanse (kunst)geschiedenis. Boudewijn spreekt Italiaans, is kunstliefhebber en gespecialiseerd in de (Italiaanse) renaissance en barok. In zijn vrije tijd is hij fan van Fiorentina.

Interesse gekregen?

Schrijf je meteen in!

Direct inschrijven

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Flow Learning Academy werkt voor klanten uit verschillende vakgebieden. Wij bieden taaltrainingen op maat. Een greep uit wat onze klanten over ons zeggen:

Zeer tevreden, erg actuele onderwerpen ook!

"Een zeer fijne en doelgerichte manier van lesgeven met zeer actuele onderwerpen en met behulp…"

Joost

Mijn volgende tekst wacht… en ik ga er vol vertrouwen mee aan de slag!

"Ritme creëren in de zinsopbouw. Afwisseling aanbrengen in zinslengtes. Bijzinnen beperken. Leegruimtes gebruiken. Tussenkopjes toevoegen.…"

Gertjan de Beer

-

Leerzame masterclass

"De masterclass was intensief maar uiterst leerzaam. Met name het stuk ‘overwinnen van mijn Fear…"

Anoniem

Zakelijk

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op

Benieuwd wat Flow Learning Academy voor jou en je bedrijf kan betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel ons op onderstaand telefoonnummer. We helpen je graag!

073 200 1096

Op werkdagen van 08.30 tot 17.00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×