Amerigo

Op 9 maart 1454, dat is dus ruim 566 jaar geleden, werd in Florence de derde zoon van Nastagio en Elisabetta Vespucci geboren. Ze noemden hem Amerigo en lieten hem een week later, op 16 maart, dopen in de Santa Maria del Fiore, de dom van Florence.

Amerigo groeide op een een bloeiperiode van de Florentijnse Republiek. Deze stadstaat was op dat moment een van de belangrijkste en meest florerende (pun intended) naties van Europa en misschien zelfs wel de wereld: dankzij de vrije geesten die in die eeuwen in Florence samenkwamen, ontsproot iets wat we nu kennen als de Renaissance, in het Italiaans de Rinascimento: de wedergeboorte van de oude klassieke waarden gegoten in een modern jasje. Weg van het juk van de middeleeuwen, waarin god altijd centraal was, maar terug naar de mens (vanzelfsprekend wel godvrezend) als middelpunt .

Als welgesteld kind van die tijd, belandde hij ook op de loonlijst van de befaamde de’ Medici-familie. Hij werd bankier/diplomaat en behartigde de zaken van de familie in Sevilla. Maar zijn ontdekkingshart kriebelde daar meer dan ooit: hij wilde meer zien en zijn ontmoeting met Columbus wakkerde dat verder aan. Hij legde zijn functie neer en ging op reis: eerst voor Spanje, later voor Portugal. Hij vertelde zelf vier reizen te hebben gemaakt, tegenwoordig denkt men dat het bij twee bleef. Hij voer in het kielzog van Columbus naar de Nieuwe Wereld (door hemzelf Mundus Novus genoemd) en stuurde brieven, terug naar Europa. Die vonden gretig aftrek, mede omdat hij vol lof schreef over de vruchtbaarheid, schoonheid en mogelijkheden van de nieuw ontdekte wereld. Het enthousiasme werd ook gedeeld door de Duitse cartograaf Martin Waldseemüller, die daarop besloot om het continent naar hem te vernoemen: Amerika.

Vespucci keerde terug naar Sevilla waar hij stierf. Hij ligt begraven in ‘zijn’ kerk: de Ognissanti van Florence.

(En ja: wij vernoemden het paard van onze goedheiligman ook naar Vespucci).

Ben jij ook gék op dit soort verhalen? Dan is onze taal- en cultuurreis naar Florence of Rome wellicht wel een goed idee. Meer weten? Neem gerust eens contact op!

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Flow Learning Academy werkt voor klanten uit verschillende vakgebieden. Wij bieden taaltrainingen op maat. Een greep uit wat onze klanten over ons zeggen:

“Il corso a cinque stelle”

"Ik verheug me elke week op de dinsdagavond. Lucia is een hele fijne en goede…"

Marike

Leerzame cursus, met oog voor wensen van de cursist

"Aan de hand van een logisch stappenplan gaat het leren van de nieuwe taal als…"

Brenda Swinkels

Van den Berk Boomkwekerijen

Leerzame masterclass

"De masterclass was intensief maar uiterst leerzaam. Met name het stuk ‘overwinnen van mijn Fear…"

Anoniem

Zakelijk

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op

Benieuwd wat Flow Learning Academy voor jou en je bedrijf kan betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel ons op onderstaand telefoonnummer. We helpen je graag!

073 200 1096

Op werkdagen van 08.30 tot 17.00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×