Zakelijk

Cursus zakelijk Duits

Om succesvol zaken te doen met Duitsland is het belangrijk dat je een goede beheersing van de Duitse taal (en kennis van de cultuur!) hebt. We helpen jou in de Duitstalige zakelijke communicatie.

Er wordt wel eens beweerd dat “als Duitsland ziek is, Nederland niest”. Zowel op het gebied van import als export zijn onze oosterburen één van onze belangrijkste handelspartners. Sterker nog: een kwart van onze export gaat naar Duitsland! Er wordt dus vanuit Nederland veel zakengedaan met ons buurland. En om écht succesvol zaken te doen met Duitsland is het belangrijk dat je een goede beheersing van de Duitse taal (en kennis van de zakelijke cultuur!) hebt. Door je te verdiepen in de taal heb je al snel een streepje voor, want Duitsers zijn trots op hun taal. Als je de Duitse taal goed machtig bent, vergroot je dus je kansen aanzienlijk. Flow Learning Academy biedt trainingen op maat aan. We helpen jou en je bedrijf in de zakelijke communicatie met Duitse klanten, leveranciers en collega’s.

Voordelen op een rij:

De cursus wordt altijd op maat gemaakt
Je versterkt jouw business
Wij zorgen voor een transparant cursusbeeld
Het draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling

De Duitse taal lijkt behoorlijk op het Nederlands. Je herkent waarschijnlijk veel woorden en veel zinsconstructies lijken op het Nederlands. Toch zijn er enkele struikelblokken, zoals de naamvallen. In onze trainingen komen (op basis van jouw wensen) zowel schrijf- als spreekvaardigheid aan bod. Daarnaast komt in deze training zakelijk Duits – indien gewenst – ook een stukje Duitse cultuur aan bod. Ook die verschilt namelijk van de Nederlandse: de Duitse zakencultuur is veel formeler. Alvast een kleine tip: spreek je Duitse zakenrelatie altijd formeel aan (‘Sie’ in plaats van ‘du’), en spreek ze niet zomaar aan bij hun voornaam zoals wij dat in Nederland vaak doen (ook al staat dat wel op hun visitekaartje)!

Na het volgen van deze training ben je in staat om….
… je beter en concreter uit te drukken in het Duits zodat zakelijke doelen makkelijker bereikt worden;
… toepasselijke woorden en zinnen te gebruiken tijdens specifieke werksituaties;
… opgedane kennis over de zakelijke cultuur in Duitsland toe te passen;
… je ook buiten het werk in het Duits te kunnen redden.

Voor wie is de training bedoeld?
De zakelijke training Duits is bedoeld voor iedereen die Duits spreekt tijdens het werk en zijn of haar taalvaardigheden wil verbeteren. De training kan worden gegeven op verschillende niveaus, van A1 tot C1. Weet je niet wat je huidige taalniveau is? Geen probleem! Het traject wordt altijd gebaseerd op een intake die van tevoren wordt gedaan. Tijdens deze intake wordt ook het huidige niveau vastgesteld. Wij gaan uit van het taalniveau volgens het ERK (het Europees Referentie Kader).

Aanpak
De taaltrainer neemt enige tijd voor de start van de training contact op met de deelnemer(s) van de training. Tijdens dat gesprek en in een gesprek met de werkgever wordt geïnventariseerd wat de concrete wensen zijn en het huidige taalniveau. Op basis van die informatie wordt het maattraject in kaart gebracht en – indien van toepassing – een duidelijke groepsindeling op basis van niveau gemaakt.

Investering
Duur: afhankelijk van niveau en wensen (het traject wordt altijd op maat gemaakt)
Kosten: op aanvraag
Lesmateriaal is inclusief

We geven deze training indien mogelijk in groepsverband, maar het is ook mogelijk om het taalniveau van een van jouw medewerkers te verbeteren. We stellen ook dan een individueel traject op maat samen waarbij we nadrukkelijk kijken naar de individuele wensen. Dit kan natuurlijk bij jullie op kantoor plaatsvinden, zodat er zo min mogelijk tijd verloren gaat.

De lesruimtes waar de lessen zullen worden gegeven, zijn aangepast aan de geldende coronavoorschriften.

Interesse gekregen?

Neem contact met ons op

Neem contact op

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Flow Learning Academy werkt voor klanten uit verschillende vakgebieden. Wij bieden taaltrainingen op maat. Een greep uit wat onze klanten over ons zeggen:

Mijn volgende tekst wacht… en ik ga er vol vertrouwen mee aan de slag!

"Ritme creëren in de zinsopbouw. Afwisseling aanbrengen in zinslengtes. Bijzinnen beperken. Leegruimtes gebruiken. Tussenkopjes toevoegen.…"

Gertjan de Beer

-

Zeer tevreden, erg actuele onderwerpen ook!

"Een zeer fijne en doelgerichte manier van lesgeven met zeer actuele onderwerpen en met behulp…"

Joost

“Il corso a cinque stelle”

"Ik verheug me elke week op de dinsdagavond. Lucia is een hele fijne en goede…"

Marike

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op

Benieuwd wat Flow Learning Academy voor jou en je bedrijf kan betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel ons op onderstaand telefoonnummer. We helpen je graag!

073 200 1096

Op werkdagen van 08.30 tot 17.00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×