Zakelijk

Cursus Nederlands op de werkvloer/NT2

De training Nederlands op de werkvloer speelt in op de behoefte van werkgevers die nadrukkelijk willen investeren in het taalniveau van hun personeel.

Heb jij werknemers uit een ander land dan Nederland en hebben zij een andere moedertaal dan het Nederlands? Zorgt dit in de praktijk soms voor problemen bij het goed begrijpen van elkaar? Staat het de productiviteit in de weg en/of vind jij dat een goed begrip van het (praktisch) Nederlands belangrijk is voor een goede werksfeer? Dan is deze gerichte training op maat zéker een goed idee!

Voordelen op een rij:

De cursus wordt altijd op maat gemaakt
Je versterkt jouw business
Wij zorgen voor een transparant cursusbeeld
Het draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling

De training Nederlands op de werkvloer speelt in op de behoefte van werkgevers die nadrukkelijk willen investeren in het taalniveau van hun personeel. Behalve voor beter onderling begrip binnen je bedrijf zorgt een goede kennis van het Nederlands er ook voor dat je werknemers beter thuis zijn in de Nederlandse maatschappij, makkelijker hun weg vinden in het sociale leven buiten het werk om en zich daardoor ook beter voelen. De lessen worden op maat gemaakt aan de hand van de actuele situatie bij jou op de werkvloer: waar is behoefte aan, welke contactmomenten zijn er gedurende de dag en welke taalniveaus zijn er binnen het bedrijf? Groepen worden ingedeeld op niveau en er wordt een concreet en persoonlijk leerplan gemaakt. Indien gewenst kan de training ook in een individueel traject worden gevolgd.

We gaan onder andere het volgende behandelen:

  • De basis van het Nederlands: spelling, grammatica en zinsbouw;
  • Verschillende aanspreekvormen;
  • Culturele conventies in combinatie met Nederlands taalgebruik op de werkvloer.

Na het volgen van deze training zijn de deelnemers in staat om….
… zich beter en concreter uit te drukken in het Nederlands;
… toepasselijke woorden en zinnen te gebruiken tijdens specifieke werksituaties;
… zich ook buiten het werk in het Nederlands te kunnen redden.

Voor wie is de training bedoeld?
De training Nederlands op de werkvloer is bedoeld voor iedereen die het Nederlands niet als moedertaal heeft en beter Nederlands wil leren spreken. De training kan worden gegeven op verschillende niveaus, van A1 tot C1. Weet je niet wat het huidige taalniveau is? Geen probleem! Het traject wordt altijd gebaseerd op een intake die van tevoren wordt gedaan. Tijdens deze intake wordt ook het huidige niveau vastgesteld. Wij gaan uit van het taalniveau volgens het ERK (het Europees Referentie Kader).

Aanpak
Enige tijd voor de start van de training zullen alle deelnemers een intakegesprek aangaan. Tijdens dat gesprek en in een gesprek met jou als werkgever zal de taaltrainer het niveau van de deelnemer(s) bepalen en inventariseren wat de concrete wensen zijn. Op basis daarvan wordt het maattraject in kaart gebracht en – indien mogelijk – een duidelijke groepsindeling gemaakt.

Investering
Duur: afhankelijk van niveau en wensen (het traject wordt altijd op maat gemaakt)
Kosten: op aanvraag
Lesmateriaal is inclusief

We geven deze training indien mogelijk in groepsverband, maar het is ook mogelijk om individueel het taalniveau van een van jouw medewerkers te verbeteren. We stellen ook dan een traject op maat samen waarbij we nadrukkelijk kijken naar de individuele wensen. Dit kan natuurlijk bij jullie op kantoor plaatsvinden, zodat er zo min mogelijk tijd verloren gaat.

De lesruimtes waar de lessen zullen worden gegeven, zijn aangepast aan de geldende coronavoorschriften.

Interesse gekregen?

Neem contact met ons op

Neem contact op

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Flow Learning Academy werkt voor klanten uit verschillende vakgebieden. Wij bieden taaltrainingen op maat. Een greep uit wat onze klanten over ons zeggen:

“Il corso a cinque stelle”

"Ik verheug me elke week op de dinsdagavond. Lucia is een hele fijne en goede…"

Marike

Leerzame cursus, met oog voor wensen van de cursist

"Aan de hand van een logisch stappenplan gaat het leren van de nieuwe taal als…"

Brenda Swinkels

Van den Berk Boomkwekerijen

Leerzame masterclass

"De masterclass was intensief maar uiterst leerzaam. Met name het stuk ‘overwinnen van mijn Fear…"

Anoniem

Zakelijk

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op

Benieuwd wat Flow Learning Academy voor jou en je bedrijf kan betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel ons op onderstaand telefoonnummer. We helpen je graag!

073 200 1096

Op werkdagen van 08.30 tot 17.00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×